Finska pinnar
Vilket varierande väder det har varit i Stockholm idag! Jag var i stan med en av mina äldsta och käraste vän, och vi hade väl tur med vädret till en början. Men till sist fick vi ändå gå inomhus. Under uppehållet passade vi på att köpa yoghurtglass, vilket under de senaste åren har blivit en gammal trogen (för att inte säga god!) vana. Jag valde jordgubbssmak på en bädd av hallon, något som faktiskt är sockerfritt. Nåot annat som är sockerfritt är mina nybakta finska pinnar!
Finska pinnar – 12 stycken
70 gram smör
1 dl mandelmjöl (gjort på mandlar utan skal, mitt är färdigköpt)
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
ca 3 msk sukrin + 1/10 kryddmått stevia (300 gånger sötare än socker)
2 droppar bittermandelarom
ev ½ kryddmått vaniljpulver
1 äggvita till pensling
10 gram hackade mandlar att strö över
Bland mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber, sötning med smör väl till en deg. Om man vill kan man även tillsätta ½ kryddmått vaniljpulver i degen. Låt stå i minst 10 minuter i kylen. Forma degen till fingertjocka längder som är ca 5 centimeter långa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta ut kakorna. Vispa äggvitan lätt och pensla på kakorna. Strö över de hackade mandlarna. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter tills kakorna börjar få färg.
Vilken trevlig dag och vilka gobitar du gjort!
Ikväll kanske du tom får smaka jordnötsmuffins! Om jag inte hunnit äta upp alla...
Är inte stevia sötningsmedel = konstgjort?!
Stevia och erythritol är de två sötningsmedlen som är naturliga och inte påverkar blodsockret. De är enbart dessa två som jag använder i min bakning och kan äta med gott samvete!
Vill du ha massa fler läsare på bloggen? Prova då http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=magdaakeson
Har givit mig och andra hundratals läsare